Waarom ik ga trainen met een coach

Gister deelde ik op Instagram dat ik ga trainen met een coach. Dit riep bij veel mensen vragen op, vandaar deze blog.

Ik heb gekozen voor het trainen met een coach, omdat ik wil kijken wat ik kan bereiken als ik ga trainen onder begeleiding met een op maat gemaakt schema. Ik ben zelf hardloopinstructeur, dus heb de nodige kennis van trainingsleer en schema’s maken, maar van fietsen en zwemmen heb ik een stuk minder verstand.

Daarnaast merk ik dat mijn tijden de laatste maanden niet meer echt verbeteren bij het lopen. Tijd dus voor een nieuwe prikkel en aanpak.

En als laatste en dit is misschien wel de belangrijkste reden, er is niets zo moeilijk als jezelf coachen. Ik heb de neiging om steeds meer en harder te trainen, iets wat niet persé de meest efficiënte of verstandigste manier is om te trainen. Ik kan andere sporters prima adviseren om voldoende rust te nemen, maar mezelf afremmen vind ik best lastig.

Ik ben heel benieuwd hoe het trainen met een coach mij gaat bevallen. De eerste kennismaking voelt in ieder geval goed. Er zullen vast momenten komen dat ik het lastig vind dat ik ‘moet luisteren’ naar mijn coach, ik ben nu eenmaal vrij eigenwijs, maar ik denk dat dit een belangrijke stap is om te kunnen groeien.

Train jij met een coach of trainer? Of bedenk je zelf je trainingen?

Een reactie op “Waarom ik ga trainen met een coach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s