Motivation Monday: Monique van de Velde

Hi! Mijn naam is Monique (@runningwithmo) en ik ben 25 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Breda, maar heb inmiddels ook al 2 jaar van Eindhoven en 5 jaar van Maastricht kunnen genieten. Momenteel woon ik in Utrecht!

Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en ben nu Master of Science zoals dat zo mooi heet 😉 Ik heb eerst Gezondheidswetenschappen gestudeerd en daarna de master Health Food Innovation Management voltooid. Momenteel werk ik op freelancebasis, waarbij ik de meeste uren maak bij Vifit Sport. Hier schrijf ik met name artikelen met een wetenschappelijke onderbouwing voor op de website. Erg leuk om te doen!

Naast mijn werkuurtjes ben ik voornamelijk bezig met: hardlopen! Wat mijn Instagramnaam waarschijnlijk al deed vermoeden ;). Ik loop al aardig wat jaren hard en deel mijn sportverhalen op mijn eigen blog en Instagram.

Welke sport(en) doe je? En hoe ziet jou trainingsweek eruit?
Mijn primaire sport is hardlopen, dit vind ik ook het leukste om te doen. Maar aangezien hardlopen niet iets is dat je bijna elke dag kan doen, doe ik in de zomer ook regelmatig aan wielrennen. Voorheen deed ik ook graag aan fitnessen, maar dit is er een beetje bij ingeschoten de laatste tijd. Iets om weer op te pakken als het kouder wordt!

Waar train je op dit moment voor?
Mijn grote doel is nét achter de rug. Dit was een PR lopen op de halve marathon van Eindhoven en dat is met een tijd van 1:38:32 gelukt!! Ik ben nu aan het kijken of ik mij ga wagen aan heel groot nieuw doel voor 2019…

Wat is je ultieme sportdroom?
Ik zou dolgraag een meerdaagse reis maken waarbij ik elke dag heel veel kilometers hardlopend af kan leggen. Een soort roadtrip maar dan hardlopend. Om dat te kunnen doen moet je lichaam enorm sterk zijn.. Dat zou wel een droom van mij zijn.

Welke mensen inspireren jou?
De mensen die mij het meest inspireren zijn de hardlopers in mijn naaste omgeving die bizar veel en snel kunnen lopen. Deze mensen staan namelijk dichtbij mij en het is iets wat ik stiekem ook dolgraag zou willen. Ik kan mijzelf niet met hen vergelijken, maar het inspireert me zeker!

Waar haal jij je motivatie uit?
Eigenlijk is het antwoord op de vorige vraag tevens ook het antwoord op deze vraag! Daarbij haal ik enorm veel motivatie uit het deelnemen aan hardloop events. Dat vind ik ZO LEUK.

Heb je motivatietips voor wanneer je een keer geen zin hebt of je plezier in het sporten kwijt bent?
Als je het plezier even kwijt bent, omdat je bijvoorbeeld een periode lang erg veel hebt getraind, dan zou ik kiezen voor een week rust. Neem een week totale sport rust, zodat je daarna gewoon weer enorm veel zin hebt te beginnen! Heb je geen zin of ben je het plezier om een andere reden kwijt, denk dat eens goed terug aan waarom je ooit wel veel zin had of wel veel plezier had. Sport gewoon eens op een lager pitje en probeer van het sporten zelf te genieten, in plaats van je op de resultaten te fixeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s