Off season, hoe nu verder?

Het triatlonseizoen zit er op, de marathon is gelopen, het is officieel off season. Maar hoe nu verder? Laat ik beginnen met vertellen dat ik zeker niet in een zwart gat val. Ik heb namelijk nu al weer zin om nieuwe races te plannen en keihard te trainen. Alleen first things first!

De komende weken richt ik mij vooral op herstellen en opladen. Ik ga een paar weken freewheelen. Geen druk of intensieve trainingen, gewoon doen waar ik zin in heb. Ik heb ook een aantal yogalessen ingepland, omdat ik voel dat mijn lijf dat goed kan gebruiken.

Vanaf half november hoop ik dan samen met een coach aan de slag te gaan om een basis te leggen voor het komende triatlonseizoen. Ik wil mij volgend jaar volledig richten op de triatlon. Dit betekend dat de focus in eerste instantie minder ligt op hardlopen en meer op het versterken van mijn ‘zwakkere’ onderdelen.

Ook heb ik mij de afgelopen tijd verdiept in periodisering. Dit houdt kort gezegd in dat je je jaarplan opbouwt in fasen. En dat je toewerkt naar een piekmoment. In mijn geval 3 triatlons waar ik volgend jaar wil knallen. De consequentie van periodisering is dat ik moet accepteren dat je niet het hele jaar door race ready bent. Eigenlijk heel logisch, maar voor mij toch even wennen.

Welke 3 triatlons mijn piekmomenten worden heb ik nog niet besloten. Ik heb al wel wat ideeën, maar wil de uiteindelijke beslissing in overleg met mijn toekomstige coach nemen. Dit betekent natuurlijk niet dat ik ‘maar’ 3 triatlons of races ga doen volgend jaar, maar dat een deel van de races als training zullen dienen.

Welke triatlon mag ik volgens jou zeker niet missen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s