Motivation Monday: Marloes Dijksterhuis

Op Motivation Monday laat ik iemand aan het woord die mij inspireert en motiveert. Vandaag is dat power chica Marloes Dijksterhuis. Ik word altijd heel blij van haar Instagram. Marloes laat echt zien hoe leuk sporten is en dat je ook zeker als mama fit en sportief kunt zijn. Dit is ook wat ze met haar eigen bedrijf MOMPWR wil bereiken.

Hola! Ik ben Marloes, een sporty mom van 36 jaar en ik vier het leven o.a. met m’n twee kids Robin (7) en Bowis (3) vriendlief Roderick en zijn zoontje Friso (7). Ik heb nogal een energieke persoonlijkheid (waar ik trots op ben) en sporten is een grote passie van me. Mijn focus ligt nu op de marathon van Berlijn (september 2018). Op dit moment werk ik aan m’n website/blog MOMPWR.nl waar ik moeders wil inspireren om een actieve en energieke mom te zijn en ben ik mij aan het oriënteren op een parttime job.

Processed with VSCO with s2 preset

Welke sport(en) doe je? En hoe ziet jou trainingsweek er uit?

Ik vind echt zoveel sporten leuk! Maar omdat ik wel iets van progressie wil zien, heb ik een keuze gemaakt in 3 sporten. CrossFit, krachttraining en hardlopen. Met een marathon in de planning heb ik mijn schema wel moeten aanpassen. Mijn trainingsweek zag er de afgelopen maanden als volgt uit.

  • 3x per week hardlopen. (Een rondje van 10KM, rondje van >15KM en een duurloop >20)
  • 1x CrossFit
  • 1x Krachttraining

Weet wel dat ik tijdens dit schema geen werk had, want dan zou het minder goed haalbaar zijn.

Waar train je op dit moment voor?

Ik train dus naar de marathon van Berlijn, die ik op 16 september a.s. (mijn verjaardag) ga lopen. In 2016 heb ik mijn eerste marathon (in NY) gelopen en nu dus een nieuwe challenge in Berlijn. In mijn training naar NY heb ik erg last veel gehad van een blessure (waar ik heel 2017 zoet mee ben geweest) dus ik ben heel voorzichtig en ik wil graag blessurevrij blijven dit keer ;-).

 Wat is je ultieme sportdroom?

Poehee, wat een vraag! Ik heb geen ambities op snelheid of zo. Ik sport omdat ik er blij van word en er meer zelfvertrouwen van krijg. Na de marathon zou ik graag een grote obstacle run willen doen om dat stukje zelfvertrouwen nog meer te laten groeien. Ik ben namelijk voor veel dingen bang en denk vaak dat ik het niet kan. En het lijkt me te gek om een keer op een groot event, van Nike of zo, als instructeur te kunnen staan.

 Welke mensen inspireren jou?

Ik houd van mensen die oprecht zijn, een passie hebben en daarin zichzelf zijn. Mensen die niet het perfecte plaatje (willen) zijn maar in alles uitstralen dat ze er voor gaan. Met vallen en opstaan. Ik kan echt opkijken naar Dafne Schippers, maar ook gewone mensen zoals jij en ik. Om er een paar te noemen: Sharona Bolander, FitwithMarit, Love2Workout, Madelon Baans en jij ook Shorty Moves ;-). En zo kan ik nog wel even doorgaan!

marloes2

 Waar haal jij je motivatie uit?

Vaak komt mijn motivatie gewoon uit mezelf omdat ik graag wíl sporten en ik weet dat ik me daar beter door voel. Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt en dus ben ik hier zo dankbaar voor. De momenten dat het niet uit mezelf komt (geloof me, die zijn er ook), dan helpt het om bijvoorbeeld een nieuw sportshirtje te kopen, dit kan dus niet te vaak voorkomen, of door een nieuwe training uit te proberen. Het kan ook helpen (niet altijd overigens) om door m’n insta feed te gaan en dan werkt het “zien sporten, doet sporten” principe.

 Heb je motivatietips voor wanneer je een keer geen zin hebt of je plezier in het sporten kwijt bent?

Soms is de optie om niet te gaan ook gewoon oké en vind je je plezier weer vanzelf terug. Zelf ben ik altijd bang dat de zin niet meer terugkomt en werkt een schop onder m’n hol na een tijdje mokken het beste. Geef gewoon niet altijd toe aan je geen zin bui. Sluit een deal met jezelf dat als je de ene avond skipt, dat je ‘m dan op een ander moment wél doet. Wat ook helpt bij geen zin is om wel iets anders semi-actief te gaan doen. Ga wandelen of pak de fiets naar de winkel bijvoorbeeld. Dat geeft me dan een gevoel dat ik toch nog bezig ben geweest. Doe vooral dingen die je leuk vindt en vraag jezelf af wat jij nodig hebt op dat moment. Niet omdat het moet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s