Motivation Monday: Madelon Baans

Op Motivation Monday laat ik mensen aan het woord die mij inspireren en motiveren. Vandaag is het de beurt aan Madelon Baans. Ik ken Madelon al een aantal jaren en heb ook een tijd mogen schrijven voor haar blog Glow. Én Madelon heeft mij de basis van de borstcrawl geleerd! Op haar Instagram deelt ze tips over sport en een healthy lifestyle. 

Ik ben Madelon Baans uit Rotterdam. Ik ben zelfstandig communicatieadviseur en parttime CrossFit en zwem trainer. Ik heb een lange topsport carrière achter de rug met 3 Olympische Spelen (zwemmen) en vond daarna in andere sporten mijn sportieve fun. Ik doe CrossFit, hardlopen, zwemmen, yoga en af en toe triatlon. Op mijn blog http://www.glowmag.nl probeer ik mensen te inspireren tot een happy & healthy leven met mijn tips en ervaringen.

Welke sport(en) doe je? En hoe ziet jouw trainingsweek er uit?

Ik doe CrossFit, zwemmen en hardlopen. CrossFit is mijn ‘hoofdsport’ en dat doe ik 4 tot 5 keer per week. Eén keer per week duik ik het zwembad in en ik probeer ook nog één keer per week te lopen, het liefst een intervaltraining.

Waar train je op dit moment voor? Ik train momenteel voor een aantal specifieke CrossFit elementen. Ik doe af en toe voor de fun een wedstrijd en wil daarom graag het hele palet aan moves gaan beheersen. Mijn bar muscle ups wil ik verbeteren, ik wil ook de ring muscle ups leren en ik werk aan meer krachtontwikkeling, want dat blijft bij mij een beetje achter.

Wat is je ultieme sportdroom?

Mijn ultieme sportdromen heb ik al achter de rug, de Olympische Spelen zijn by far het mooiste wat ik als sporter mee heb kunnen maken. Ook heb ik heel goede herinneringen aan mijn marathons (Rotterdam en New York 2014) en aan het WK triatlon voor Age Groups in Rotterdam 2017. Nu sport ik vooral omdat ik er superveel plezier uit haal en omdat ik graag fit en gezond ouder wil worden. Dit neemt niet weg dat ik altijd bepaalde uitdagingen of doelen nastreef. Maar mijn droom is om superfit te blijven zo lang ik leef!

Welke mensen inspireren jou? Ik haal mijn inspiratie uit allerlei mensen. Mensen die alles geven op een workout (ongeacht het niveau), mensen die hun dromen najagen, mensen die iets overwinnen en ga zo maar door. Het kan me vooral inspireren als mensen écht ergens voor gaan. Voor zichzelf. Niet voor de buitenwereld – want dat zien we vandaag de dag ook door allerlei social(e) druk – maar als ze authentiek en trouw aan zichzelf zijn en handelen op hun gevoel en zo doelen nastreven.

Waar haal jij je motivatie uit?

Qua sport ben ik gemakkelijk gemotiveerd want ik hou van bewegen! Ik haal vooral mijn motivatie uit nieuwe dingen leren en bezig zijn mezelf gezonder en fitter te maken. Ik doe vooral dingen die ik leuk vind, waar ik echt blij van word. Ik haal motivatie uit het nastreven van bepaalde doelen, van klein tot groter. Maar ook gewoon uit het ‘bezig zijn’ met iets dat ik leuk vind!

Heb je motivatietips voor wanneer je een keer geen zin hebt of je plezier in het sporten kwijt bent?

Ik heb bijna altijd zin om te sporten, dus als ik écht een keer geen zin heb dan ga ik bij mezelf te rade waarom ik geen zin heb. Dat leidt er meestal toe dat ik toch gewoon ga omdat ik geen goede argumenten heb. Maar heb ik echt een goede reden om geen zin te hebben? Dan sla ik ook gewoon wel eens een keertje over en blijf ik thuis op de bank of ga ik lekker naar een terrasje of de bios. Soms is een dagje rust de beste motivatie om er de volgende dag weer tegenaan te gaan.

Soms raak ik ook wel eens het plezier kwijt in sporten. Vooral als ik teveel ‘moet’ van mezelf. Ik kan mezelf soms verliezen als ik bezig ben voor een bepaald doel, waardoor het doel belangrijker wordt dan de weg er naartoe. En dat is bij mij nooit de bedoeling. Dus in dat geval laat ik het ‘moeten’ even los en focus ik weer op de basis waarom ik ermee begonnen was: plezier!

Heb je echt motivatieproblemen? Zoek dan een trainingsmaatje! Ga lekker samen sporten, dat werkt hartstikke motiverend. Of ga eens iets nieuws proberen. Verandering van spijs doet eten! En zo werkt het met sporten ook. Dus ga eens een proeflesje volgen, pak eens een echte seizoenssport mee, of ga eens met iemand mee die je kent. Wedden dat het helpt?

De headerfoto in deze blogpost is gemaakt door Vivienne Magalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s