Motivation Monday: Ingèr Vierhout

Op Motivation Monday laat ik mensen aan het woord die mij inspireren en motiveren. Vandaag is het de beurt aan Ingèr Vierhout. Collega van The Bootcamp Club, maar bovenal de dame achter #yougogirl. Ik volg Ingèr al heel lang op Instagram waar zij mensen motiveert op hun dromen na te jagen. Dromen najagen doet ze zelf ook volop met haar blog About To Be en het bedrijf de Social Media Coach dat ze samen met haar vriend Mark heeft.
Ik ben Ingèr Vierhout en ik woon in Eindhoven. Social media is mijn fulltime baan en ik sta bekend om mijn #yougogirldingen. Ik ben ooit op Instagram begonnen als fitgirl en dat ging zo goed dat  #yougogirldingen een ding werd. Het gaat over alles eruit halen wat er in zit en voor jezelf kiezen. Hier schrijf ik over, post ik over en ben ik altijd mee bezig. Daarnaast deel ik mijn leven dagelijks op Instagram Stories en heb twee bedrijven waar ik elke dag druk aan werk. Heb héle grote plannen in ieder geval!
Welke sport(en) doe je? En hoe ziet jou trainingsweek er uit?
Qua sporten doe ik aan fitness, bootcamp en hardlopen. Mijn trainingsweken zijn heel wisselend. Voorheen was dat makkelijk 6 a 7 x per week trainen, tegenwoordig is het meer 4-5 keer per week. Nu met het lekkere weer train ik vaker buiten en later op de avond. Die trainingen wissel ik af met zwaardere krachttraining en hardlopen. Vroeger kon ik ook genieten van 7:00 uur in de gym staan, maar die tijd gebruik en focus ik nu vooral om te werken. Vaak ren ik in het weekend een rondje van 5 of 10km bij mijn ouders thuis. Daar kan ik heerlijk over de dijk rennen, vind ik de fijnste plek!
 
Waar train je op dit moment voor?
Ik train op dit moment voor gezondheid, energie en altijd voor zelfvertrouwen. Ik vind het zo belangrijk om veel te bewegen. Ik slaap niet alleen beter, ik voel me zoveel beter en presteer beter in mijn werk. Daarnaast vind ik het ook zo heerlijk, vooral door veel verschillende soorten trainingen te doen. Ik word niet blij van rustige trainingen. Ik wil knallen, zweten en dat heerlijke gevoel hebben na een training. Daarnaast train ik ook zeker voor een bepaald fysiek. Ik wil me goed voelen en lekker in mijn vel zitten.
 
Wat is je ultieme sportdroom?
Vroeger had ik hier gezegd 5 km achter elkaar rennen en superslank zijn. Dat is nu wel anders. 5 km is een makkie en ik heb een veel minder negatieve kijk op mijn lijf. Wat is nu mijn sportdroom? Goed oud worden misschien? Of is dat heel gek? Ik wil gewoon topfit zijn, er mag wel wat af, maar ik wil deze positieve kijk behouden. Oh, en balans is denk ik wel een dingetje! In balans zijn qua werk en trainen en daar gewoon makkelijk in kunnen schakelen.
 
Welke mensen inspireren jou?
Mensen die keuzes maken en ervoor gaan. Mensen die voor zichzelf kiezen. Mensen die vol zelfvertrouwen aan zichzelf willen werken. Die commitments maken en niet vies zijn van hard werk. Oh en eerlijke mensen die niet bang zijn om dat te laten zien.
 
Waar haal jij je motivatie uit?
Uit heel veel. Soms uit het feit dat ik de mogelijkheid om heerlijk te trainen. Soms uit de herinnering aan dat gevoel uit je training. Soms uit momentum. Soms uit een youtube video of een kei hard liedje. Andere instagrammers, mooie verhalen. Motivatie is zoiets vluchtigs, je moet dat gewoon continu opzoeken en er zeker niet afhankelijk van zijn. je hebt het niet nodig om te trainen of om voor jezelf te kiezen. Ook als je geen zin hebt, kun je trainen.
 
Heb je motivatietips voor wanneer je een keer geen zin hebt of je plezier in het sporten kwijt bent?
Ik heb twee tips. Zoek uit waar jij goed op reageert, schrijf dat ergens op. Zit je even niet zo in het ritme? Beslis dan of je iemand nodig hebt die op dat moment met je meegaat. Heb een plan van aanpak voor die momenten.  En tip twee: maak een ‘ik heb geen zin workout’.  Die workout bestaat dan alleen maar uit oefeningen die je niet erg vindt. Als je er eenmaal mee bezig bent, dan gaat het vaak vanzelf! In mijn geval is dat een legday zonder dat ik de focus leg op heel zwaar. Ik ga dan meer richting hiit, maar dat is puur persoonlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s