Motivation Monday: Suzanne Brummel

Op Motivation Monday laat ik mensen aan het woord die mij inspireren en motiveren. Vandaag trapt Suzanne Brummel deze rubriek af. Suzanne heb ik leren kennen via Instagram, ik volg haar blog al langere tijd en heb onlangs met haar mogen zwemmen. Ik word altijd erg blij van haar posts!

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het super leuk vind dat ik gevraagd ben voor de Motivation Monday. Ik heb jou (Miny) een tijdje geleden een open water clinic mogen geven en ik vond het heel leuk om te zien hoe vrolijk, enthousiast en vooral gebrand je bent. Een echte doorzetter dat zag ik gelijk.

En nu moet ik geloof ik mezelf introduceren. Dus daar gaan we dan haha. Mijn naam is Suzanne Brummel maar eigenlijk noemt iedereen me altijd Suus. Suus dus. Ik ben 24 jaar en gedurende mijn hele jeugd altijd fanatiek geweest met sporten. Overigens ben ik opgegroeid in Epe. Een klein dorpje tussen Apeldoorn en Zwolle in. Daar was ik samen met mijn twee jongere broertjes eigenlijk altijd buiten te vinden. Hutten bouwen, slootje springen, voetballen, skaten, hardlopen en fietsen. Altijd buiten, altijd actief. En eigenlijk nog steeds is dat hetgeen wat ik super graag doe. Van mijn 6e tot mijn 20e heb ik daarnaast altijd op hoog niveau gezwommen. Ik heb meerdere nationale en internationale titels gewonnen in het zwemmen en werd voor het laatst Nederlands Kampioen in 2015. Ondertussen ben ik ook afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden en behaalde ik nog een Master (BCO) aan de VU in Amsterdam.

Daarna ben ik mijn eigen website/blog begonnen waarop ik mijn sportieve leven ben gaan delen. Want sport is en blijft toch wel mijn grootste passie. En dat doe ik nog steeds elke dag met veel plezier.

Welke sport(en) doe je? En hoe ziet jou trainingsweek er uit?

Ik heb echt mega veel sporten uitgeprobeerd de afgelopen jaren. Van kickboksen tot paardrijden en van surfen tot bungee superfly. Maar er zijn eigenlijk 3 sporten die ik standaard elke week, jaar in jaar uit doe:

-Zwemmen, Krachttraining/Fitness en Hardlopen.

Mijn trainingsweken zijn op dit moment geen week hetzelfde. Ik train momenteel niet meer voor een Nederlands Kampioenschap of specifiek voor een bepaalde prestatie en dus sport ik heel erg op gevoel. Als ik zin heb om te rennen ga ik rennen en als ik zin heb om te zwemmen doe ik dat.

Als ik wel specifiek voor een doel train zijn mijn trainingsschema’s uiteraard goed gepland en houd ik me ook graag aan een strikt plan. Structuur en ritme zijn dan erg belangrijk voor me. Maar voor nu is elke week anders. En toch ook hetzelfde want wat zeker is, is dat ik elke dag sport (7 dagen per week) en dat er in elke week bovenstaande 3 sporten voorkomen.

Waar train je op dit moment voor?

Nergens voor dus op dit moment…(zie bovenstaand antwoord) Maar terwijl ik dit schrijf voelt het stiekem heel raar want ik train eigenlijk altijd ergens voor. Ik zit even in een soort vakantie/tussen periode. Afgelopen juni heb ik deelgenomen aan het NK zwemmen waar ik na 3 jaar gestopt te zijn geweest toch weer een keer wilde staan en daarna viel ik een beetje in een gat.

Ik wil in de komende maanden gaan kijken wat mijn volgende doelstelling gaat worden.

Wat is je ultieme sportdroom?

Mijn ultieme sportdroom was altijd om op de Olympische Spelen voor Nederland uit te mogen komen met zwemmen. Die droom is helaas mislukt.

Nu staat het lopen van een marathon heel hoog op mijn lijstje. Echt zo’n bucketlist thing dat ik graag in 2019 afstreep. En dat het liefste die van New York (i know, heel cliché…toch wil ik het echt graag)

Welke mensen inspireren jou?

Topsporters. Ik kan echt uren naar Eurosport of de NOS sportuitzendingen kijken. Ook zoek ik regelmatig video’s op YouTube. Races, interviews, documentaires. Ik vind dat zo gaaf en ook al heb ik zelf ook jarenlang als een topsporter geleefd. Je kunt er altijd weer dingen uithalen, van leren of het zet je aan het denken. In elke sport gaat het er ook weer anders aan toe en dat vind ik super inspirerend.

De dedication van Sharon van Rouwendaal bijvoorbeeld vind ik fantastisch (om even een voorbeeld te noemen) en mega inspirerend. Ik kijk dan ook regelmatig op haar Instagram. En als ik zie dat zij bijvoorbeeld op die dag alweer 10 of 15 km heeft gezwommen dan motiveert dat me om ook weer eens lekker te gaan knallen.

Waar haal jij je motivatie uit?

Mijn motivatie is super intrinsiek en dicht bij mezelf. Ik heb zelden tot nooit geen zin in een training. Ik denk dat dit komt omdat ik sporten gewoon ontzettend leuk vind en het nooit zie als iets dat moet. Het is geen moetje maar een plezier. Een momentje van mij. Mijn moment van de dag waarop ik even niet aan werk of andere dingen hoef te denken en volledig kan opgaan in mijn workout. Ik voel me daarna ook altijd super goed. Tijdens workouts ben ik wel iemand die altijd de beste wil zijn. Beter dan mezelf vooral.

En daar haal ik dan ook veel motivatie uit al zijn het af en toe maar hele kleine stapjes vooruit. Als ik bijvoorbeeld een goede snelheid haal of bijna een pr loop dan ben ik de volgende training extra gemotiveerd om daadwerkelijk een pr te lopen.

Heb je motivatietips voor wanneer je een keer geen zin hebt of je plezier in het sporten kwijt bent?

Wanneer je het plezier in het sporten even kwijt bent: Neem rust en sport dan gewoon even niet. Sporten moet leuk zijn, het moet je kunnen laten ontspannen en een fijn gevoel geven. En je moet er in de meeste gevallen wel gewoon zin in hebben. En op het moment dat het gaat voelen als een verplichting of iets waar je eigenlijk de hele dag tegenop kijkt. Iets waarin je vaker geen zin hebt dan wel..Laat het dan gewoon even. Niemand heeft gezegd dat je MOET sporten. Dat doe je zelf in je hoofd. Neem gewoon even de tijd voor jezelf, ga op vakantie of geniet gewoon van vrije avonden en ochtenden en weekenden. En geloof mij, het gevoel dat je wilt gaan sporten komt echt vanzelf weer terug! En ja dat kan bij sommigen wat langer duren dan bij anderen, maar het komt!

Wanneer je gewoon een keertje geen zin hebt…tja dat hebben we allemaal wel eens. Het helpt om er dan vooral niet teveel over na te denken en gewoon te gaan. Hoe langer je in het ‘geen zin’ gevoel blijft hangen, hoe groter de kans dat je niet meer gaat. Je gaat nadenken over alternatieven en bedenkt allerlei smoesjes die uiteindelijk onzinnig zijn. Dus geen ‘ja maar’ en gewoon gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s