Move with Shorty #8

De afgelopen weken ben ik zoekende geweest naar een nieuw trainingsritme. Het trainen voor een triatlon is anders dan het trainen voor een halve of hele marathon. Vooral het combineren van de 3 sporten en het vinden van een goede verdeling van trainen en rust vond ik een uitdaging. Deze week had ik voor het eerst het idee dat ik een nieuwe balans had gevonden.

Dinsdag

Mijn trainingsweek begon pas op dinsdag. Na de 8 trainingen van vorige week vond ik een rustdag wel zo verstandig. Ik stond dan ook te trappelen om dinsdagochtend te gaan trainen. Ik deed eerst een intervaltraining en meteen daarna dook ik het zwembad in voor een combi van techniek- en conditietraining. Zo lekker om de dag zo te starten!

Donderdag

Vandaag stond er een koppeltraining op het programma. Ik vind dit echt super leuke trainingen! Ik deed een intervaltraining op de fiets om direct daarna 10km te gaan rennen. Ik merk dat mijn lijf steeds meer begint te wennen aan deze overgang. Het rare gevoel in mijn benen trekt nu al na zo’n 300m weg. Alleen het wisselen van schoenen moet echt sneller!

Zaterdag

Zaterdag deed ik een omgekeerde koppeltraining. Eerst deed ik een tempoloop en meteen daarna een intervaltraining van 45 minuten op de fiets. Ik merk echt dat mijn lijf fitter wordt door de combinatie van het zwemmen, fietsen en rennen.

Zondag

Helaas lag ik vanmiddag niet zoals gepland in het zwembad, maar zat ik met een ziek kind in het ziekenhuis.

Vanaf volgende week wil ik graag 2 keer gaan zwemmen, 2 keer fietsen en 3 keer hardlopen. Hebben jullie weleens een triatlon gedaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s