Move with Shorty #6

Dit was de eerste week dat ik mij volledig focuste op de triatlon. En dat was maar goed ook, want ik hoorde deze week dat ik de Olympische afstand binnen de 3:15 moet voltooien. Dat was wel even schrikken, maar het motiveert mij ook enorm om keihard te trainen!

Maandag

Maandag liep ik een rondje op gevoel. Ik keek niet op mijn horloge, maar zocht naar een tempo wat ontspannen aanvoelde. Mijn benen voelden goed en ook mijn ademhaling bleef rustig. Bij thuiskomst zag ik dat ik gemiddeld 4’50 had gelopen. Dat verbaasd mij, omdat ik meestal 5’05 loop als ik relaxt loop. Ik denk dat de combi met het zwemmen en fietsen er voor zorgt dat ik makkelijker mijn tempo’s loop.

Dinsdag

Dinsdag ging om 6:00u de wekker. Ik had van te voren mijn training al in mijn horloge gezet. Dat vind ik fijn, want dan hoef ik tijdens het lopen niet na te denken. Ik liep 8x 400m op 4’15 met tussendoor 200m rust. Met in- en uitlopen was dit 7km.

Thuis pakte ik snel mijn zwemtas en sprong op mijn fiets naar het zwembad. Ik deed een stukje conditietraining en sloot af met de techniek oefeningen. Van een andere zwemmer kreeg ik tips om mijn slag wat rustiger te maken. Om 7:50u was ik klaar om aan de dag te beginnen.

Donderdag

Donderdag was het opnieuw tijd voor een zwemtraining. Ik vind het zwemmen steeds leuker worden! Ik zwom 750m achterelkaar in schoolslag en deed daarna verschillende oefeningen om mijn borstcrawl te verbeteren. Zijn fijn om te merken dat het steeds wat makkelijker gaat.

Vrijdag

Het was vrijdag zo’n prachtige dag, dat ik wel moest rennen! Ik liep 6km op tempo en dat voelde zo lekker. Het lopen is mijn sterkste onderdeel tijdens de triatlon, dus wil ik de komende tijd ook werken aan mijn snelheid. Veel interval en tempoloopjes dus!

Om mijn lijf flexibel te houden en de spierpijn te bestrijden probeer ik regelmatig yoga te doen. Even lekker ontspannen. Vrijdag deed Kevin gezellig met mij mee.

Met 6 trainingen deze week, kijk ik terug op een goede trainingsweek. Het liefst had ik hier nog een fietstraining aan toegevoegd, maar ik vond het vandaag echt te koud…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s