Doelen behalen

Het nieuwe jaar is een week oud, een mooi moment om te kijken hoe je de doelen die je voor dit jaar hebt bedacht ook kunt behalen. Ben je al begonnen of zijn je doelen al een beetje weggezakt? In deze blog geef ik je 5 tips die voor mij goed werken.

1. Maak je doel concreet

Gezonder gaan eten of meer gaan sporten zijn mooie doelen, maar wanneer is je doel behaald? Benoem concreet wat je wilt gaan doen. Bijvoorbeeld 3 keer in de week gaan sporten of iedere dag verse groente eten.

2. Maak een plan

Mijn doel is om dit jaar mijn eerste triatlon te gaan doen. Om dit op een verantwoorde manier te doen moet ik de nodige trainingen doen. Ik heb daarom voor mezelf een plan gemaakt waarin ik beschrijf hoe ik hier naar toe ga werken. Ik plan nu al trainingsmomenten in mijn agenda in en heb de hulp ingeroepen van een ervaren triatleet.

3. Deel je doel op in kleine stappen

Natuurlijk een halve Ironman is super gaaf, maar dit is niet een realistisch en haalbaar doel voor dit jaar. Daarom ga ik in mei een 1/8 triatlon en in juni een Olympische afstand doen. Een doel mag uitdagend zijn, maar moet niet frustrerend worden. Verder richt ik mij de komende 3 maanden op het verbeteren van mijn zwemtechniek en mijn fietsconditie. Dit zijn de eerste kleine stappen richting mijn doel.

4. Beloon jezelf

Ben je hard aan het werk? Dan mag je jezelf best eens belonen. Laat het bad lekker vollopen met een fijne badolie, koop een mooi badpak of laat je voeten verwennen bij de pedicure.

5. Fouten maken mag

Wees niet te hard voor jezelf. Mis je een keer een training, eet je een keer een hele zak chips of wijk je op een andere manier van je doel af? Dit is geen falen en er is nog niks verloren. Pak de draad gewoon weer op. En hulp vragen mag! Soms heb je even iemand nodig die zegt dat het wel goed gaat of die je een tip kan geven, zodat het wel lukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s