Berenloop raceverslag 

Met een big smile denk ik terug aan gister. Wat een fantastische marathon was het. Misschien wel de mooiste tot nu toe.

Gisterochtend om 6:15u ging de wekker. Ik was al vanaf 4:00u wakker, bang dat ik mij zo verslapen en toch ook wel van de zenuwen. Omdat ik de hele week ziek was geweest en tot donderdag koorts had, wist ik niet wat ik van mijn lijf kon verwachten.

Om 8:45u zat ik op de boot naar Terschelling. De hele boot zat vol met lopers. Zo grappig om te zien hoe iedere loper zich op zijn eigen manier voorbereid. Ik heb weer vastgesteld dat wij lopers een bijzonder volkje zijn.


Bij aankomst op Terschelling stond Marjon van Anita’s al op mij te wachten. We gingen snel naar Lijftijd waar een heel team van Anita meisjes klaar stond om de hele of halve marathon te lopen. Nadat we met zijn allen op de foto waren geweest, was het tijd om ons klaar te maken.

Een groot deel van de groep liep de halve marathon en moest om 12:00u starten. Samen met Marleen van Lijftijd en Marjon moedigde ik de dames aan. Toen ik iedereen zo zag rennen besefte ik ineens dat het voor mij ook bijna zo ver was. Met nog 20 minuten tot de start gierden de zenuwen door mijn lijf! Marleen was zo lief om de winkel open te doen, zodat ik mij daar in alle rust kon omkleden. 5 minuten voor de start stapte ik zo vanuit de warme winkel het startvak in. Wat een luxe!

Ik strikte nog 10 keer opnieuw mijn veters, hoorde hoe Jacolien geïnterviewd werd en groette wat bekenden. En toen ineens was daar het startschot.

Ik had mezelf voorgenomen om rustig te starten en weg te gaan op 5:20. Alleen mijn benen voelden zo goed, dat 5:00 nog voelde of ik met de handrem erop liep. Ik besloot mijn gevoel te volgen en te zien waar het schip zou stranden.


Met het zonnetje in mijn gezicht en de wind in mijn rug vlogen de eerste 18km voorbij. Toen draaiden we de Boschplaat op en kregen we de wind in het gezicht. Even was ik bang dat ik spijt zou krijgen van mijn tempo in de eerste kilometers, maar zelfs met wind tegen en een alles behalve vlak parcours kon ik mijn snelheid goed vasthouden. Ik voelde mij nog steeds fris en besloot mij geen zorgen te maken.

Ik liep van drankpost naar drankpost en wandelde overal even, zodat ik goed kon drinken. Ik genoot van het publiek langs de kant. Wat veel enthousiaste mensen, zelfs in het bos en op het strand! Het hele eiland stond echt in het teken van de Berenloop. 

Voor ik het wist was ik bij 33km en ging het strand op. Ik bereidde mezelf voor op de man met de hamer. Meestal krijg ik het rond dit punt zwaar tijdens de marathon. Het strand viel mij alles mee en toen ik in de verte Djurre en Janke zag besloot ik even aan te zetten. 


Bij 36km gingen we het strand weer af. Ik wandelde omhoog door het mulle zand, kletste even bij de verzorgingspost en toen realiseerde ik mij ineens dat de laatste 6 km waren aangebroken. Het voelde heel gek, want ik had heel veel zin om te finishen, maar ik wilde ook nog helemaal niet dat het voorbij was.

Van tevoren was ik gewaarschuwd voor de Longway. Het laatste lange rechte stuk naar West-Terschelling. Dit stuk is ongeveer 5km vals plat. Ik besloot van loper naar loper te rennen, dit werkte enorm motiverend. Op 40km stond nog een verzorgingspost, ik besloot deze te skippen en vol gas naar de finish te gaan.

Ik draaide het dorp in en wat je dan meemaakt?! Echt kippenvel! Mensen schreeuwen je echt naar de finish! Ik voelde tranen opkomen en tegelijkertijd kon ik alleen maar lachen. Ik ging het gewoon halen! Ik liep gewoon mijn 3de marathon en voelde me 2km voor de finish nog super fris.

Met een smile van oor tot oor liep ik de rode loper op. Ik had het gevoel dat ik vloog. Al die mensen langs de kant gaven mij zoveel energie! En met een tijd van 3:36:16 kwam ik als 2de dame bij de recreanten over de finish!

Ik wil iedereen bedanken voor de support en lieve berichtjes! Team Anita voor weer een mooi avontuur en super organisatie! En Marleen van Lijftijd en jou lieve meiden voor het aanmoedigen en het openstellen van je winkel, dankzij jou kon ik relaxt en goed voorbereid starten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s