Marathontraining en een gezin

Over 16 dagen loop ik de marathon op Terschelling. Ik heb er enorm veel zin in! Dit is de eerste keer dat ik mijn training voor de marathon combineer met het zorgen voor een gezin. Ik ben pleegmoeder van 2 prachtige kinderen van 3 en 11 jaar. Zij zijn echt mijn grote trots. Omdat er vast meer moeders en vaders zijn die graag een marathon lopen heb ik wat tips op een rijtje gezet die voor mij goed werken.

  • Plan je trainingen van te voren. 

Bedenk wanneer je wilt gaan lopen en hoeveel tijd je hier voor nodig hebt. Schrijf dit in je agenda en gebruik deze tijd dan ook echt om te gaan lopen. Jammer dat het dan keihard regent wanneer je je run gepland hebt of dat je even geen zin hebt. En er zijn altijd wel 10 andere dingen die je ook zou kunnen doen. 

  • Wees flexibel

In tegengestelling tot wat ik eerder zei, soms moet je flexibel zijn. Voorheen ging ik lopen wanneer ik wilde lopen. Nu moet ik soms mijn run verschuiven, omdat de juf besluit te staken, een van de kindjes ziek is of er een ouderavond is. Raak niet in paniek als je geplande run niet door kan gaan. Daarmee is je marathon echt nog niet verloren.

  • Ren onder schooltijd

Ik probeer zo veel mogelijk mijn rondjes te plannen als de kindjes op school zijn. Zo heeft mijn gezin het minst ‘last’ van mijn trainingen. Ik sta regelmatig in mijn sportkleding op het plein. Dit levert niet alleen complimenten van de meesters en juffen op, het is ook een goede stok achter de deur om meteen bij thuiskomst te gaan rennen in plaats van met een kop koffie op de bank te ploffen.

  • Combineer je rondjes met iets nuttigs

Moet er een fiets worden opgehaald? Een broek naar de kleermaker? Een dvd terug naar de bieb? Combineer dit dan met je hardlooprondje. Rugzak op en gaan met die banaan!

  • Wees lief voor jezelf

Je trainingen combineren met een gezin is soms pittig. Lukken de tempo’s een keer niet? Loop je geen PR? Onthoud dan goed waarom je bent gaan hardlopen. Voor de meeste mensen is dat omdat ze wel wat ontspanning kunnen gebruiken of fit willen worden. Je hoeft je niet te kwalificeren voor de Olympische spelen. Het belangrijkste is dat je geniet. Als jij blij terug komt van je run, is je doel behaald.

3 reacties op ‘Marathontraining en een gezin

  1. Knap hoor lieve Miny!! Bewonderingswaardig hoe je dat altijd doet, en dan ook nog werken.. Maar ik zie je vooral genieten wanneer je (hebt) (ge)rent. Succes met de voorbereidingen, jij kunt dit! X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s