Yoga voor hardlopers

Zoals veel lopers heb ik ook weleens last van stramme hamstrings, gespannen kuiten of een stijve onderrug. Om te voorkomen dat dit erger wordt en om blessures te voorkomen doe ik regelmatig een yogaset. Een aantal oefeningen die ik zelf graag doe, heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

Downdog


Zet je voeten op heupbreedte en kom rechtop staan. Buig met een rechte rug naar voren. Als het nodig is buig dan je knieën. Zet je handen plat op de grond. Zet je voeten een grote stap naar achter en breng je billen omhoog. Houd je rug recht! Kijk richting je knieën, je nek is in een rechte lijn met je rug. Probeer je hakken richting de grond te brengen. Als je erg stijf bent kan het prettig zijn om je hakken om en om naar de grond te brengen.

Lizard pose


Zet vanuit de downdog je linkervoet naar voren. Plaats hem aan de buitenkant van je linkerhand. Houd je rechterbeen gestrekt. Voor veel lopers zal deze positie uitdagend genoeg zijn. Heb je meer ruimte in je heupen dan kun je je armen buigen of zelfs op je ellebogen komen. Kom terug naar downdog. Herhaal deze oefening vervolgens aan de rechterkant.

Runners stretch

Zet vanuit downdog je rechtervoet naar voren. Plaats hem tussen je handen. Zet je linkerknie op de grond. Zet vervolgens je hak van je rechtervoet op de grond en trek je tenen naar je toe. Breng je billen naar achteren. Zoek de strekking op aan de achterkant van je rechterbeen, maar forceer dit niet. Kom terug naar downdog en herhaal de oefening aan de linkerkant. 

Cat cow


Kom op handen en knieën zitten. Zorg er voor dat je knieën onder je heupen en je handen onder je schouders staan. Bij een inademing maak je je rug hol en kijk je naar voren. Op een uitademing maak je je rug bol en kijk je naar beneden. Herhaal dit op het tempo van je ademhaling.

Doe jij weleens aan yoga? En wat is jou favoriete yogahouding?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s