Mijn trainingsweek #2

Wekelijks deel ik met jullie mijn trainingsweek. Hier mee hoop ik jullie te inspireren. En wil ik laten zien hoe leuk sporten kan zijn.

Maandag


Ik begon de week met een rustdag. Na het eten deed ik alleen even een yogaset om m’n spieren wat soepeler te maken. Ik vind de lessen van Adriene erg fijn om te doen. Lekker luchtig en met humor.

Dinsdag


Al heel lang wilde ik naar Picknickers in Terhorne lopen, maar de hele zomer was het er nog niet van gekomen. Dinsdag was ik alleen thuis en was het volgens het KNMI de laatste zomerdag. Perfect dus voor mijn run! Om 10:00u werd onze pleegzoon opgehaald en om 10:05u stond ik buiten. Rugzak op en gaan. Meteen merkte ik dat het erg warm was, maar mijn lichaam reageerde goed op de warmte. Mijn hartslag was wel iets hoger dan normaal, maar verder geen gekke dingen. Ik liep makkelijk en genoot van de omgeving. De route was voor mij bekend, doordat ik hier regelmatig fiets, maar lopend zag ik toch weer nieuwe dingen. Na 25 kilometer kwam ik aan bij Picknickers en heb ik mezelf getrakteerd op een heerlijke cappuccino en een verse kokosmakroon. Na een uurtje op het terras pakte ik de bus weer terug naar Leeuwarden. Zo voelde de training als een mini-vakantie!

Woensdag


Wat was het woensdag ander weer zeg! Was het dinsdag nog zonnig en 27 graden, liep ik woensdagochtend in de stromende regen met 17 graden. De eerste kilometers voelden m’n benen nog wat stram, maar bij thuiskomst waren ze weer lekker soepel. 


‘S Avonds ging ik met mijn lief lekker schaatsen. Het eerste rondje was nog even wennen, maar al snel had ik de slag weer te pakken. Ik schaats al van jongs af aan en ondanks dat ik niet een hele goede schaatser ben geniet ik er altijd wel van. 

Vrijdag

Vrijdagochtend stond ik om 6:00u naast m’n bed voor een intervaltraining. Voor het eerst weer in het donker opstaan. Het viel me even zwaar, maar stick to the plan, niet nadenken gewoon gaan. Eenmaal buiten was de vermoeidheid snel uit mijn lijf. Ik had van te voren mijn training al in mijn horloge gezet. Dat vind ik fijn, want dan kan ik me tijdens de training volledig focussen op het lopen. Ik liep 1km in deed 4x 800m op 4’25 met tussendoor steeds 200m rust en sloot de training af met 1km uitlopen. Geen lange interval, maar wel een fijne voorbereiding op de Dam tot Damloop.

Zondag


Zondagochtend wilde ik even testen hoe het met mijn snelheid zat, dus besloot ik op gevoel een snelle 5km te gaan lopen. Mijn benen voelden goed en na 5km had ik zelfs het gevoel dat ik nog wel wat over had. Ik was dan ook super blij en verrast dat ik de 5km met een gemiddelde pace van 4:22 gelopen had! De snelheid komt dus echt terug!

Nog 2 weken tot de Dam tot Damloop!! Loop jij ook mee? En in welk startvak start je? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s