Plantaardig eiwitrijk bananenbrood

IMG_7290Steeds vaker probeer ik vegan te eten. Ik ben al m’n halve leven vegetariër en als kind weigerde ik regelmatig vlees te eten, maar zo nu en dan at ik nog wel eieren, lactosevrije yoghurt en kaas. Door alle berichtgeving over de bio-industrie voel ik me hier ook niet meer prettig bij. Daarom vond ik de veganchallenge een mooi startpunt om te beginnen met volledig plantaardig eten.

Op zich is het voor mij niet eens zo’n grote stap, want door mijn lactose intolerantie at ik al grotendeels plantaardig, maar wat ik nog wel een uitdaging vind is om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Die zijn voor mij als sporter naast koolhydraten best belangrijk. In mijn zoektocht naar plantaardige eiwitten was ik al Orangefit tegengekomen, maar afgelopen week ontdekte ik Purya. Een eiwitpoeder op basis van zonnebloempitten. Vegan en glutenvrij. Ik besloot om deze te testen en bakte er een bananenbrood mee. Een experiment dat erg lekker uitpakte!

Wil jij het bananenbrood ook bakken? Dit is wat je nodig hebt:

  • 2 eetlepels Purya
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 250 gram boekweitmeel
  • 50 gram havermout
  • 3 geprakte bananen
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 2 eetlepels frambozen
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout

Meng eerst alle natte ingrediënten in een kom, waaronder de geprakte bananen. Meng in een andere kom de droge ingrediënten. Voeg de inhoud van beide kommen samen en schep voorzichtig door elkaar. Doe het beslag in een ingevet cakeblik. Bestrooi de bovenkant met kokosrasp. Bak het bananenbrood op 180 graden in het midden van de oven. Na ongeveer 45 minuten is je bananenbrood klaar. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor dat je het in plakken snijdt. Je kunt het bananenbrood goed invriezen, zodat je iedere dag een vers stukje kunt nemen.

Laat je mij weten of je het bananenbrood hebt gemaakt? En heb jij weleens volledig plantaardig gegeten?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s