Eiwitrijke smoothiebowl

IMG_6324.JPG

Wie denkt dat je alleen eiwitten uit dierlijke producten kunt halen. Think again! Ik maakte deze week deze eiwitrijke smoothiebowl en hij is volledig plantaardig.

Eiwitten zijn erg belangrijk voor sporters, maar daarvoor hoef je echt geen kilo’s kwark, wheypoeder en eieren naar binnen te werken. Ik ben al meer dan 12 jaar vegetariër, maar probeer de laatste tijd steeds meer plantaardig te eten. Niet alleen omdat het voor mij gezonder is, mijn lichaam reageert heel heftig op zuivel, maar vooral ook omdat ik niet wil meewerken aan het dierenleed dat bij het produceren van deze voedingsmiddelen komt kijken.

In mijn zoektocht naar plantaardige alternatieven ontdekte ik Orangefit. Een eiwitpoeder op basis van erwten-eiwit isolaat. Orangefit is plantaardig, glutenvrij en sojavrij. Per dosering (25gr) zit er 19 gram in. Nu kun je hier gewoon een shake mee maken. Lekker en makkelijk voor na je workout, maar ik wilde weleens wat anders en maakte daarom een eiwitrijke smoothiebowl die ook nog eens boordevol groente zit.

Om 1 grote smoothiebowl te maken heb je nodig:

  • 300ml Alpro sojayoghurt naturel
  • 1 scoop Orangefit eiwitpoeder, ik koos voor de chocolade variant
  • 2 handen verse bladspinazie
  • 1 theelepel maca poeder
  • 1 theelepel henneppoeder
  • 1 bevroren banaan
  • topping naar keuze, ik koos voor gedroogde moerbeien en glutenvrije granola

Bereiding: veel simpeler dan dit wordt het niet. Doe de sojayoghurt met het eiwitpoeder, de maca en het henneppoeder in de blender. Blend tot een glad geheel. Voeg de spinazie en de banaan toe en laat draaien tot er geen stukjes meer in zitten. Giet alles in een kom en versier met de topping. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s