Anita Active runs Antwerpen

img_6130

Op 23 april ga ik samen met een team van Anita meisjes de 10EM van Antwerpen lopen. Om ons goed voor te bereiden op de race, organiseert Anita Active 3 loop clinics met Robert Lathouwers. Voor wie Robert niet kent, shame on you ;), Robert is voormalig sprintatleet en kwam onder andere in Beijing en Londen voor Nederland in actie op de 800m.

Om 14:00u verzamelden we met een groep meiden bij P.A.C. Rotterdam. De clinic startte met een fitting door Marjon van Anita Active. Marjon vertelde de ins en outs over de nieuwste sportbeha van Anita’s de air control DeltaPad. Toen iedereen een beha aangemeten had gekregen mochten we los. We liepen  met z’n allen een ronde warm langs de Kralingse Plas. Ik moest meteen terugdenken aan de twee marathons die ik hier liep. Het Kralingse bos is voor velen en ook voor mij een belangrijk punt in de marathon. Terug op de baan deden we een uitgebreide set met dynamische stretchoefeningen. Fijn om de spieren weer even flink los te maken.

Toen was het tijd voor het echte werk. Hordes, de speedladder en de elastieken alles kwam voorbij. Ik vond het fijn dat iemand weer even kritisch naar mijn looptechniek keek en tips gaf. Met de aanwijzingen van Robert ging ik meteen een stuk sneller lopen. Vooral mijn paslengte blijft een aandachtspunt. Als ik die weet te vergroten ga ik automatisch ook sneller lopen.

Na 1 1/2 uur loopscholing was het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. We gingen het Kralingse bos in voor een pittige intervaltraining. 30 seconden voluit, 1 minuut herstel. Ik hou enorm van dit soort trainingen waar je flink diep mag gaan. Tijdens de versnellingen herinnerde Robert me aan de gegeven tips waardoor ik ze meteen kon toepassen. Achteraf zag ik op mijn horloge dat ik sneller dan ooit te voren had gelopen! Wat zou het mooi zijn als ik dit op de langere afstanden ook kan vasthouden!

img_6127

Met een grote glimlach ging ik weer naar huis. Wat brengt lopen toch mooie dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s