UHT Girls only

fullsizerender

Ach kind, er gaat gewoon een trein van Driebergen naar Rhenen hoor. Zo begon gisterochtend mijn UHT avontuur. Een dame in de trein vroeg mij naar mijn plannen. Toen ik vertelde dat we met een groep meiden van Driebergen-Zeist naar Rhenen gingen rennen, was ze duidelijk in verwarring. Waarom zou je gaan rennen als er ook een trein gaat? Het antwoord op deze vraag is simpel: omdat het een mooi avontuur is.

fullsizerender1

Iets voor half elf vertrokken we, na een foto gemaakt te hebben met de stationsklok , met 14 meiden vanaf Driebergen om de UHT open te rennen. De UHT is een trailroute van ongeveer 30km bedacht door MudSweatTrails over de Utrechtse Heuvelrug die je op eigen gelegenheid kunt lopen. Aan de trail zit ook nog een wedstrijdelement verbonden, want de snelste lopers kunnen een mooie prijs van La Sportiva winnen. Wij gingen niet voor een parcoursrecord, maar puur voor de gezelligheid.

Wat ik zelf van tevoren het spannendst vond was of we de route goed konden vinden en volgen. Gelukkig waren er 4 meiden met een horloge met navigatie en daardoor ging het eigenlijk heel soepel.

De sfeer zat er meteen goed in. Iedereen kletste gezellig en niemand vond het een probleem om even te wachten als we te ver uit elkaar liepen. Ik vind dat zoiets moois van hardlopen! Je zet een groep mensen bij elkaar die elkaar niet kent, maar doordat je dezelfde passie deelt is er meteen verbondenheid.

Ik was zelf nog nooit op de Utrechtse Heuvelrug geweest en heb echt weer een mooi stukje Nederland leren kennen. Ik had echt het gevoel dat ik op vakantie was. Dat vind ik ook zo leuk van trailen. Je bent maar een dagje weg, maar zo’n loop voelt meteen als een mini-vakantie.

Na zo’n 4 uur kwamen we aan bij station Rhenen. Natuurlijk ook nog even een finishfoto gemaakt en daarna bij de open haard in het stationsrestaurant nageklets. Daar werden meteen al plannen gemaakt voor de volgende trail.

fullsizerender4

Met een voldaan gevoel zat ik in de trein terug naar huis. Op naar het volgende avontuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s