RFR Dwingerlerveld

 

fullsizerender1
Foto Janke vd Schaaf

 

Wat was het weer een prachtig avontuur! Ik liep gister tijdens Run Forest Run in Dwingerlerveld de 36km. Mijn langste trail afstand tot nu toe. Ik was van te voren best een beetje gespannen, maar eenmaal bij de start aangekomen had ik er vooral veel zin in.

Ik besloot rustig aan te beginnen. Ik moest even wennen aan de ijzige ondergrond en de sneeuw, maar vond als snel een fijne pace. Doordat de start druppelsgewijs gaat was het rustig op het parcours en kon ik lekker vrij lopen. De route was duidelijk aangegeven met oranje linten. De trails van Run Forest Run zijn sowieso altijd goed geregeld.

Na een kleine 6 km werd ik ingehaald door de snelste 25km lopers die 8 minuten na mij waren gestart. Prachtig om te zien hoe hard en makkelijk deze koplopers zich over het parcours bewegen. Na 7,5km was de eerste verzorgingspost. Deze besloot ik over te slaan. Ik voelde mij nog fris en had genoeg drinken om het te redden tot de tweede verzorgingspost. We liepen over het open veld en de wind was behoorlijk koud. Ik was dan ook blij dat we op een gegeven moment het bos in liepen en wat meer beschutting hadden. Daar splitste ook de 25 km van de 36 km en werd het echt rustig op het parcours. Ik voelde me nog steeds fit en was eigenlijk een beetje verbaasd hoe makkelijk ik liep.

Met nog 12 km kwam ik aan bij de verzorgingspost. Hier heb ik even met wat andere lopers gekletst en genoten van 2 bekers cola, iets wat ik normaal nooit drink, maar met trailen echt heerlijk vind. De cola gaf mij vleugels en vol goede moed ging ik weer op pad. Er liep een vrij smal pad door het bos en vlakke stukken werden afgewisseld met klimmetjes en fijne afdalingen.

 

fullsizerender1
Foto: Martin Knegt

 

Bij 29 km stond weer een verzorgingspost en ondanks dat ik niet echt trek of dorst had besloot ik toch nog even een beker cola te drinken. Op naar het laatste stuk. Ik zag steeds meer lopers wandelen en vroeg me af of de man met de hamer bij mij ook bijna zou komen. Ik voelde mij nog steeds goed, tuurlijk voelde ik wel dat ik al wat kilometers in de benen had, maar ik was nog niet moe. In de laatste kilometers moesten we onder en over wat omgevallen bomen heen klimmen. Zo leuk vind ik dat! Het einde van de race was vrij vlak en voor ik het door had was de finish al in zicht. Ik besloot nog even te versnellen en finishte in 3:37:11. Een stuk sneller dan ik van tevoren had bedacht.

img_5484

Deze trail was super tof! Ik heb van begin tot eind genoten. De komende maanden worden er in verband met het broedseizoen geen trails georganiseerd door RFR, maar in mei en juni staan er weer mooie trails op de planning. En 25 februari ga ik samen met een groep meiden de UHT lopen. Een trail van 3o km die van Driebergen-Zeist naar Rhenen loopt. Als je ook mee wilt lopen ben je van harte welkom! Meld je dan hier aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s