Zo blijft hardlopen leuk en ontspannen

fullsizerender

Zoals jullie vorige week konden lezen was ik de afgelopen weken niet op en top happy en voelde hardlopen zelfs als ‘moeten’. Deze week ging het gelukkig een stuk beter! Door mijn verhaal te delen met jullie haalde ik voor mezelf de druk van de ketel. Bovendien hoorde van een aantal mensen uit mijn omgeving dat ze mijn gevoel bij zichzelf herkende en kreeg ik fijne tips.

Ik heb deze week tijdens het lopen nagedacht hoe ik het hardlopen voor mezelf leuk en ontspannen kan houden. Ik deel ze hieronder met jullie. Wie weet hebben jullie er ook iets aan.

Kies eens een andere route

Ik betrapte mezelf er op dat ik vaak voor mijn vertrouwde route kies. Zo weet ik precies hoe ver ik ga lopen en hoe lang ik weg ben. Veilig, maar natuurlijk ook best een beetje saai. Ik heb afgelopen week een paar mooie nieuwe paadjes ontdekt en ben van plan om vaker nieuwe routes te gaan lopen.

Laat je horloge thuis

Ik vond dit zelf best lastig, maar eigenlijk is het best fijn om een keer niet te weten hoe hard je loopt of hoe ver je al bent. Wil je achteraf toch weten hoe je hebt gelopen? Of vind je het zonde dat deze kilometers missen in je app? Doe dan je mouw tijdens het lopen over je horloge. En niet stiekem spieken tijdens het lopen he!

Ga eens trailen

Trailen is voor mij echt pure ontspanning! Ik ben tijdens het lopen van de een trail niet een moment bezig met hoe snel ik loop. De omgeving is vaak zo mooi en andere lopers vaak een stuk relaxter dan bij een wegwedstrijd. Bij een verzorgingspost neem ik meestal echt even de tijd om te stoppen en een praatje met andere lopers te maken.

Doe een fartlek

Een fartlek is eigenlijk een vorm van intervaltraining, maar dan op een speelse manier. Je spreekt steeds met jezelf een punt af tot waar je moet versnellen. Bijvoorbeeld tot de derde lantaarnpaal, tot boven op de heuvel of tot de volgende bocht. Een afwisselende training waarbij je ook nog je uithoudingsvermogen stimuleert.

Ga samen met iemand op pad

Zie je er tegenop om te gaan lopen? Dan is samen met iemand lopen echt een aanrader! Je motiveert elkaar  om naar buiten te gaan en doordat je aan het praten bent vliegen de kilometers voorbij.

Heb jij nog tips om hardlopen leuk te houden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s