Take it easy

img_4906Afgelopen vrijdag liep ik een duurloop waarbij ik echt de tijd nam om mijn gedachten op een rijtje te zetten. Ik zit de laatste weken niet helemaal lekker in mijn vel en ik probeerde tijdens het lopen uit te vinden waar dit door komt.

Aan het eind van de loop kwam ik tot de conclusie dat ik mezelf nogal wat druk op leg. Ik leg van jongs af aan de lat voor mezelf al erg hoog en ook nu ik ouder ben trap ik regelmatig in deze valkuil. En dat is ook nu weer het geval. Bovendien vergelijk ik mezelf regelmatig met andere vaak veel jongere meiden, iets wat natuurlijk niet realistisch is. Ik word dit jaar 35 en dan is je lijf gewoon anders dan wanneer je begin 20 bent. Waarmee ik niet wil zeggen dat je jezelf dan maar moet laten gaan en de rest van je leven in een verwassen joggingbroek moet doorbrengen. Maar er is gewoon wel een verschil.

Ik wil een goede partner, pleegmoeder, opvoedondersteuner, sportinstructeur en vriendin zijn. Daarnaast wil ik het liefst 5 tot 6 keer in de week trainen en het maximale uit die trainingen halen. Ook wil Dat dit voor mij niet altijd haalbaar is blijkt nu wel.

Ik ben jaren geleden gaan trainen voor mijn plezier en om fit te worden. Niet om topsporter te worden. Toch merk ik dat mij de laatste maanden vooral gefocust heb op sneller en beter worden. Hierdoor begin ik soms gespannen aan een training, want zou ik de door mezelf opgelegde tempo’s wel kunnen lopen? En sta ik soms misselijk van de zenuwen in het startvak.

Ik realiseer me dat ik hier mee mijn doel voorbij schiet. En daarom heb ik besloten om milder voor mezelf te zijn. Ik loop voor mijn plezier en wil vooral ontspannen tijdens het lopen. Dat is ook waarom ik zo geniet van het trailen. Daar ligt de focus op genieten en niet op de tijd. Er is niemand die achteraf vraagt wat je voor tijd gelopen hebt.

Tuurlijk ik geniet ook van hard gaan en afzien, maar het moet wel in balans zijn. Daarom ligt de focus de komende periode vooral op lopen voor de ontspanning. En ga ik weer trouw iedere week naar mijn yogales voor wat meer rust in mijn hoofd.

Leggen jullie jezelf weleens te veel druk op? En hoe zorgen jullie voor een goede balans?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s