De halve van Egmond

ehm

Sinds ik 3 1/2 jaar geleden begon met hardlopen staat de halve van Egmond al op mijn wensenlijstje. En gister was het moment om hem af te strepen.
Om 10:00u vertrok ik met mijn hardloopvriendinnetje Gerda richting Alkmaar, zodat we daar dus bus naar Egmond konden nemen. De hele week was het nog spannend of we wel samen zouden gaan. Gerda heeft de laatste tijd wat last van een lichte blessure en de vraag was of het verstandig was om te lopen. Gelukkig durfde ze het aan en konden we gezellig samen lopen.
Aangekomen in Alkmaar stonden er vrijwilligers klaar om ons de weg te wijzen naar de parkeerplaats en de pendelbussen. Echt super goed geregeld!
Mooi op tijd kwamen we aan in Egmond. Hier was het al lekker druk. De lopers van de kwart marathon waren net klaar en de lopers voor de halve marathon waren zich aan het klaar maken. We besloten eerst maar in de rij te gaan voor de dixie’s. Deze roken verre van fris… dus adem inhouden en gaan!

ehm3
Nadat we omgekleed waren en onze spullen hadden afgegeven liepen we richting de start. We konden meteen doorlopen het startvak in en een paar minuten later mochten we los.
We hadden afgesproken het rustig aan te doen, omdat dit voor Gerda de 2de halve marathon ooit was en ze niet wist hoe haar knie zou reageren. Eigenlijk vond ik dit ook wel fijn, want nu kon ik volop genieten, kletsen met de mensen om mij heen en van de mooie omgeving genieten.
Van te voren zag ik wel een beetje op tegen het strand. Ik had daar allemaal horrorverhalen over gehoord, maar het viel me 100% mee. Voor ik er erg in had hadden we de eerste 7km er op zitten en mochten we de duinen in. Het bleef behoorlijk druk en zo nu en dan moesten we echt zoeken naar een plekje om een beetje vrij te lopen, maar dat maakte het ook wel gezellig. Af en toe checkte ik even bij Gerda hoe het ging en al kletsend vlogen de kilometers voorbij. Ik genoot echt van de mooie natuur waar we doorheen liepen en van het enthousiasme van de mensen langs de kant.
Bij 17km werd het even spannend of Gerda het ging halen, maar gelukkig trok de pijn snel weg en konden we gewoon samen verder. We liepen Egmond weer in en zagen daar voor de 2de keer de Running Junkies staan. Zo leuk dat deze runningcrew altijd staat te cheeren bij evenementen! Ze maken er echt een feestje van!

ehm2
Voor ik er erg in had was het alweer tijd om te finishen en kwamen we samen met een big smile over de finish! Wat een super leuke en gezellige loop is Egmond! Echt een super manier om het jaar goed te beginnen. Ik kom volgend jaar zeker terug.

ehm1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s