Mijn sportieve doelen voor 2017

fullsizerender

Gister was de Oliebollenloop in Gorredijk, een mooie en gezellige loop om het jaar mee af te sluiten. Ik liep ook nog even een PR op de 10km. 44:29, ik wist niet zeker of het er is zat, maar besloot een gok te wagen.

Vandaag is het tijd om vooruit te kijken. Ik zet mijn sportieve doelen voor 2017 hier op een rijtje. Deze doelen zijn niet alleen een goede stok achter de deur, maar vooral ook omdat ik het leuk vind om sportieve plannen te maken.

1. Mijn eerste en belangrijkste doel is goed naar mijn lijf luisteren en heel blijven. Ik kampte in 2016 een tijd met pijnlijke kuiten en schenen. Erg frustrerend als je graag wilt rennen, maar je hoofd niet meewerkt.

2. Mijn tweede doel is mijn PR op de halve marathon te verbeteren. Deze staat nu op 1:36 en het lijkt me tof om hier dit jaar wat van af te halen. Dit betekent structureel mijn intervaltraining weer gaan doen.

3. Mijn derde doel is weer een marathon lopen. Ik vind het trainen voor een marathon zo iets moois! Ik hou echt van die lange duurlopen. Welke het wordt weet ik nog niet zeker. Hier over later meer.

4. Mijn vierde en laatste doel is weer vaker yoga gaan doen. Ik heb dit de laatste tijd wat verwaarloosd en mis het best wel. Ik vind yoga erg fijn om te doen, maar neem er niet altijd de tijd voor. Bovendien maakt het mijn lijf soepeler en sterker, wat weer helpt om blessures te voorkomen. Om meteen goed te beginnen start ik vandaag met de yoga challenge van Adriene. 31 dagen achterelkaar een yoga sequence met elke dag een ander thema.

img_7713

Wat zijn jullie doelen voor 2017 op sportief gebied?

6 reacties op ‘Mijn sportieve doelen voor 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s