Gaasterland run

img_4005

Gister was het zo ver, al maanden stond hij in mijn agenda, de Gaasterland run. De Gaasterland run was 3 jaar geleden mijn allereerste halve marathon en daardoor heeft deze loop voor mij toch een extra lading. De start is in Balk en voert door het bos en de weilanden.

De voorbereiding was dit keer helaas niet zo goed als anders. De hele week voelde ik me niet top fit en was ik erg moe. Daardoor was ik van tevoren redelijk zenuwachtig. Geluk was de sfeer zoals altijd gezellig en kwam ik in het startvak veel bekenden tegen wat de nodige afleiding gaf. Voor ik het wist klonk dan ook het startschot en mocht ik los!

Ik probeerde een beetje vrij te lopen en me aan mijn voornemen te houden om niet te hard te starten. Helaas was mijn horloge eerst wat in de war, waardoor ik achteraf zag dat ik de eerste kilometer in 3:50 gelopen heb, maar al snel vond ik een fijn tempo. Mijn benen voelden goed en dat gaf vertrouwen. Wel merkte ik al vrij snel dat mijn longen last hadden van de koude wind. Ik had voor de start mijn astma medicijnen gedaan, maar dit geeft helaas geen garantie.

 

Tot kilometer 10 kon ik lekker ontspannen lopen, maar daarna begon mijn benauwdheid me echt dwars te zitten en moest ik noodgedwongen het tempo wat laten zakken. Ik probeerde me op mijn muziek te focussen en me niet te druk te maken, maar balen deed ik wel even. Bij kilometer 14 besloot ik dat het zonde was om mijn race te laten verpesten door het gemopper in mijn hoofd. Ik liep hier nu in deze mooie omgeving en die laatste kilometer moesten toch echt gelopen worden, dus hup de knop om. Ik bleef het zwaar hebben, maar kon wel weer genieten.

De laatste 2 kilometer beet ik mij vast in de dame die ik voor mij zag lopen en probeerde nog te versnellen. Een paar honderd meter voor de finish stonden mijn lief en onze pleegzoon en dat gaf me echt een boost om nog even te knallen. Uiteindelijk kwam ik met een big smile als 4de dame over de finish.

Het was zeker geen makkelijke race, misschien wel mijn zwaarste tot nu toe, maar ook daar leer ik weer van. Op naar Egmond, lekker bikkelen!

img_4010

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s