Techniek training

img_3535

Afgelopen maandag deed ik mee de #sintloopfoto actie van @running_technique. De prijs die je kon winnen was een techniektraining van Bregje in het Olympisch stadion. Bregje is techniek trainer van Nike en schrijft voor GL2R. Nou is het Olympisch stadion sowieso al een plek waar ik heel gelukkig van word en aan mijn techniek valt ook nog wel het een en ander te verbeteren. Dus besloot ik een gokje te wagen. Ik was echt heel blij toen ik woensdag een berichtje kreeg van Bregje dat ik gewonnen had en dat ik ook nog vriendinnen mee mocht nemen! Super leuk!

img_3533

Gisterochtend om 10:00u stond ik samen met Meike en Shanice op de baan van het Olympisch stadion om 2 uur lang door Bregje gecoacht te worden. We begonnen met twee rondjes inlopen waarbij ik meteen weer het blije gevoel van de finish van de halve marathon van Amsterdam had! Daarna werd het serious business.

img_3532

Skipping, skipping met een medicin ball, skipping met een stok boven je hoofd, sprints, lunges, squats en hordes alles om onze techniek te verbeteren. Met een kundige en kritische blik keek Bregje naar onze uitvoering en gaf de nodige aanwijzingen. Mijn grote aandachtspunt blijft toch het optrekken van mijn tenen. Hoe vaak Bregje geen ‘teen’ heeft moeten roepen… Ik hoop echt dat dit in mijn systeem gaat zitten.

img_3536

Daarna was het tijd voor kracht- en stabiliteit oefeningen. Bregje had een aantal oefeningen speciaal voor het versterken van de kuit, enkel en heupspieren bedacht. Eenvoudige, maar zeer effectieve oefeningen met een resistent band en een balansegel. Deze ga ik zeker thuis oefenen!

img_3537

Wil jij ook weten hoe je jou techniek kunt verbeteren? Bregje post regelmatig tips op haar Instagram account running_technique

Bregje bedankt voor de leerzame en leuke clinic!

Foto’s: Bregje van Grinsven

2 reacties op ‘Techniek training

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s