Een stapje terug

img_2411

Zoals jullie misschien hebben gemerkt is het wat stiller op mijn blog. Dit komt doordat de dingen niet zo gaan zoals ik het graag zou willen. Soms wil je hoofd iets, maar werkt je lijf niet mee. Dit is bij mij op dit moment het geval.

Ik heb al heel lang de droom om ultraloper te worden. Het lopen van een ultra is het ultieme bewijs aan mezelf dat mijn lijf sterk is en goed kan presteren. Nu blijkt dat mijn lijf niet blij wordt van zoveel kilometers en dat doet pijn. Niet alleen fysiek, maar vooral mentaal. Ik loop tegen een muur aan en moet mijn grenzen accepteren. En ik kan je zeggen dat  vind ik knap lastig…

Maar ik heb wel besloten te luisteren naar de signalen die mijn lichaam geeft en een stapje terug te doen. Ik heb eerder een zware blessure gehad waarbij ik maanden in een brace heb gezeten. En ik weet ik dat ik niet kunnen hardlopen echt verschrikkelijk vind. Als ik moet kiezen tussen blijven rennen of 1 keer een ultra lopen en zwaar geblesseerd raken, dan weet ik wel wat ik kies. Ik ga de komende tijd 3 in plaats van 4 keer trainen en weer structureel yoga en krachttraining doen. De kilometers verder opbouwen heeft nu geen prioriteit, eerst moet mijn lijf herstellen en sterker worden.

Ik vind het best moeilijk om dit te delen, omdat ik mezelf toch een bepaalde druk op heb gelegd door hier eerder te delen dat ik een ultra wil lopen. Daarmee heb ik een verwachting gecreëerd die ik misschien niet waar kan maken. De ultra blijft een droom, maar of ik deze waar kan maken?

 

 

 

Een reactie op “Een stapje terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s