RunShortyRun: De knoop is door gehakt!

 

fullsizerender2
Foto: Janke vd Schaaf

Gister liep ik een door RunForestRun georganiseerde trail in Rolde. 27 km lang rennen door het prachtige Drentse landschap. Veel mul zand, pittige klimmetjes, heide, zompige weilanden en bospaadjes alles wat je in een trail wilt tegenkomen kwam voorbij.

img_2570

2 uur en 34 minuten had ik de tijd om na te denken over mijn ultra plan. De afgelopen weken was het plan bijna geen moment uit mijn hoofd. Van alle kanten heb ik het bekeken, alle tips en meningen heb ik afgewogen. En ik heb een beslissing genomen.

img_2571

Ik ga een ultra trail lopen!!!

Niet de Salland trail zoals ik eerder had bedacht, maar de Vuurtorentrail op Ameland, 60km lang en 98% onverhard. Dat is dus ruim 2 keer het rondje wat ik vandaag liep. Ik vind het super spannend en kan me nu nog niet voorstellen dat het echt gaat gebeuren, maar over 140 dagen op 19 maart sta ik aan de start. Ik vind het super dat ik mijn eerste ultra ga lopen op het eiland waar ik al zo lang en zo graag kom. Als kind ging ik hier op vakantie en tegenwoordig kom ik minimaal 1 of 2 keer per jaar terug.

Zoals Ronnie Duinkerken op zijn blog schreef, grenzen zitten in je hoofd en die kun je alleen verleggen door jezelf uit te dagen. Hij heeft mij geïnspireerd met zijn uitspraak: ‘Find your sisu!’. Sisu is het Finse woord voor volharding en doorzettingsvermogen. Iedere loper kent de momenten tijdens een run dat het psychisch zwaar wordt, tuurlijk kun je dan opgeven, maar je kunt je grenzen alleen verleggen als je op dit soort momenten doorzet en afmaakt wat je begonnen bent. En dat is wat ik ga doen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s