21 tips voor de halve marathon

21km

Nog 3 dagen tot ik aan de start sta van de halve marathon van Amsterdam. Loop jij net als ik de halve of misschien wel de hele marathon? Dan heb ik 21 tips voor je om goed voorbereid aan de start te staan en lekker te kunnen genieten van je run.

#Haal op tijd je startnummer op # Vergeet je veiligheidsspeldjes niet # Laat je een aantal dagen voor de run masseren, dit haalt de vermoeidheid uit de benen en zorgt er voor dat je even lekker kunt ontspannen # Zorg voor een goed playlist # Eet de dag van te voren extra koolhydraten. I love pancakes! # Start rustig je moet nog 21km # Leg ’s avonds alles al klaar. Dit scheelt veel stress op je raceday # Drink bij elke drankpost, ook als je nog geen dorst hebt # Wanneer je het zwaar krijgt, focus je op de mensen langs de kant # Doe een oude jas of vest aan die je in het startvak kunt achterlaten, zo voorkom je dat je koud wordt # Probeer geen nieuwe dingen tijdens je halve marathon # Kleed je liever iets te koud dan te warm # Onthoud goed, je doet dit omdat je het leuk vindt, niet omdat je je wilt plaatsen voor de Olympische spelen of iets # Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht # Houd zoveel mogelijk de rechterkant van de weg aan, dan kunnen de snellere lopers je ongehinderd inhalen # Loop je met een streeftijd? Zet dan je gewenste tussentijden op de binnenkant van je hand of arm, dan hoef je onderweg niet te rekenen # Bekijk van te voren de route, zo weet je wat je kunt verwachten # Ben je van plan om stukjes te wandelen? Probeer dit dan zo lang mogelijk uit te stellen # Komen er vrienden aanmoedigen? Vraag dan of ze in ieder geval op 18km gaan staan. Dit is het punt waarop de meeste mensen het zwaar krijgen # Zorg dat je na de finish zo snel mogelijk iets eiwitrijks eet. Dit helpt je lichaam te herstellen # De allerbelangrijkste tip is: geniet! Ook als je geen PR loopt mag je heel trots op jezelf zijn.

Ik wens je heel veel plezier tijdens je halve marathon. Laat je me weten hoe het gegaan is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s