Als je mij echt zou kennen…

fullsizerender

Als je mij echt zou kennen… Op Instagram en andere social media zie je vooral mooie en vrolijke plaatjes. Ook ik doe daar aan mee. Niet omdat ik perfect wil overkomen, maar omdat ik je mee wil laten genieten van de mooie momenten in mijn leven. Zelf vind ik het namelijk ook fijn om me door foto’s op Instagram te laten inspireren. Het geeft mij soms net dat zetje om wel te gaan sporten of brengt mij op ideeën voor nieuwe recepten.

Maar ik kan me ook voorstellen dat je daardoor denken dat het bij mij altijd goed gaat, dat ik altijd als een zonnetje loop en geen tegenslagen ken, maar dat is zeker niet het geval. Iets wat maar weinig mensen van mij weten is dat ik PDS heb. En dat ik door die PDS regelmatig uitgeschakeld ben door verschrikkelijke pijn en krampen. Dat ik daardoor soms loopjes moet laten schieten of uit noodzaak wedstrijden altijd met Imodium loop.

Sinds kort volg ik het FODMAP-dieet op aanraden van de darmarts en onder begeleiding van een diëtist. Dit is een dieet waarbij je eerst een groot aantal voedingsmiddelen gaat elimineren om de darmen tot rust te laten komen om daarna voedingstoffen te gaan herintroduceren om zo te kijken of er mogelijk intoleranties zijn. Bij mij is al zeker dat ik een lactose intolerantie heb en dat mijn lijf niet goed op gluten reageert. Wat er verder wel en niet goed bij mij past zal hopelijk in de komende periode duidelijk worden.

Ik vind de eliminatiefase waarin ik nu zit best lastig, omdat ik veel sport en soms niet zo goed weet wat ik kan eten. Gelukkig heb ik al een aantal goede alternatieven gevonden en wat ook helpt is dat ik nu al voel dat het beter met mijn lijf gaat. Nu duimen dat dit dieet op de lange termijn ook goed voor mijn lijf gaat werken.

Gelukkig is sporten ook iets wat mij vaak helpt wanneer ik last van mijn buik heb. Het voelt soms wat tegenstrijdig om met buikpijn de deur uit te gaan om te rennen wanneer ik eigenlijk liever op de bank kruipen met een kop thee, maar 9 van de 10 keer voel ik me na het sporten echt beter. Wanneer ik ga sporten kan ik me beter ontspannen en dat is dan weer goed voor mijn buik.

Wat ik laat zien op Instagram en op mijn blog ís wie ik ben. Ik ben die kleine druktemaker, die stuiterbal die altijd maar wil sporten en daar heel blij van word, maar ook ik heb dagen waarop het even niet wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s