Must read: Los

imageSoms ontdek je een boek dat je vanaf de eerste letter niet meer los laat. Dit had ik met Los van Diederik van Hoogstraten.

Begin september deelde Barbara Kerkhof fotograaf en trailrunner op haar Facebook een artikel met de titel ‘Zo kan iedereen honderd kilometer hardlopen’. Dit maakte mij meteen nieuwsgierig en nadat ik het artikel gelezen had, wist ik zeker dat ik het boek moest hebben.

Afgelopen week kwam het boek uit en gister lag het bij mij op de mat. Diederik woont in Amerika en is hardloopverslaafd. Na een reeks blessures besluit hij de wegatletiek achter zich te laten en over te stappen naar het trailen. In zijn boek neemt hij de lezer mee op avontuur. Vanaf de eerste letter was ik geboeid. Het is echt een boek waarvan je niet wilt dat je hem uit hebt.

Diederik beschrijft hoe hij vroeg in de ochtend op pad gaat en de wereld ziet ontwaken. Hoe hij nieuwe paden ontdekt en steeds minder gefocust is op snelheid of afstand. Hij geeft woorden aan het echte trail gevoel. De vrijheid, het avontuur en het een worden met de elementen.

Tijdens het lezen fantaseerde ik meerdere malen over trails die ik nog wil lopen en hoe ik met mijn rugzakje op avontuur wil gaan. Het boek is echt een must read voor iedere loper. Als dit boek je niet inspireert en motiveert om te gaan lopen, dan weet ik het ook niet meer.

Het boek kost 17,95 en is onder andere hier te bestellen.

Diederik deelt op Instagram regelmatig foto’s van zijn trails. Daarbij wordt hij vaak vergezeld door zijn prachtige hond Charlie.

image

Een reactie op “Must read: Los

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s