RunShortyRun: Road to Amsterdam

image

Met nog 18 dagen tot de halve marathon vind ik het wel een mooi moment om terug te blikken op mijn ‘road to Amsterdam’. Het was een bumpy road dat staat als een paal boven water.

Ik begon vol vertrouwen aan het traject voor mijn 2de marathon van dit jaar, maar een marathontraining in combinatie met een bootcamp opleiding en ineens 3 keer in de week lesgeven was iets te veel voor mijn lijf. Bovendien kon mijn lijf niet goed herstellen van al die trainingsuren, omdat het met mijn buik totaal niet goed ging.

Na overleg met de fysiotherapeut, mijn sportmasseur en mijn omgeving besloot ik te vragen of mijn kaart omgezet kon worden naar een kaart voor de halve marathon. Gelukkig was dit voor Maybelinne geen probleem. Dit haalde voor mij ook een hoop druk van de ketel.

De behandelingen van de fysiotherapeut en sportmasseur sloegen aan en na 3 weken volledige looprust kon ik met babystapjes weer beginnen met hardlopen. Ik vond dit super spannend en voelde overal psychische pijntjes. Wat ik ook direct merkte is dat mijn conditie ondanks de crosstraining toch een flinke deuk had opgelopen.

Inmiddels zijn we een flink aantal weken verder en durf ik eindelijk uit te spreken dat ik hersteld ben. Afgelopen maandag liep ik in een heel rustig tempo een dikke halve marathon. Ik voelde me na afloop nog top fit en dat geeft veel vertrouwen voor 16 oktober.

image

De komende 2 1/2 week ga ik geen gekke dingen meer doen, maar gewoon lekker m’n training verder oppakken. Langzaam aan zullen de kilometers weer oplopen. Iets wat mij enorm gelukkig maakt!

Het zal op 16 oktober geen PR worden op de halve marathon, maar dat ik ga genieten staat vast! Die snelle tijden komen wel weer. Daar heb ik gelukkig weer alle vertrouwen in.

Loop jij ook mee op 16 oktober? En op welke afstand?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s