RunShortyRun: hoe word je een ochtendloper

img_0012

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik het toch voor elkaar krijg om zo vaak te sporten. En hoe ik mezelf motiveer om zo vroeg op de ochtend te lopen.

Eigenlijk geef ik met de tweede vraag al antwoord op de eerste. Ook ik heb het druk op een dag met werk, mijn gezin en een huishouden, maar door vroeg op de dag te gaan sporten voeg ik eigenlijk uren toe aan de dag. Vaak sta ik al voor zonsopkomst op om te gaan rennen. Natuurlijk is het opstaan niet altijd makkelijk, maar als ik eenmaal in m’n sportoutfit sta is de knop om. En als ik dan de zon zie opkomen weet ik weer waarom ik het zo fijn vind om vroeg op te staan.

Wil jij ook een ochtendloper worden? Dan heb ik een aantal tips voor je.

  • Leg ’s avonds je sportkleren al klaar. Er is niks vervelender voor jezelf, maar ook voor je familie als jij ’s ochtends nog je shirt en schoenen moet zoeken.
  • Kies voor een licht ontbijt. Als ik voor een rondje van minder dan 8km ga, loop ik meestal op de nuchtere maag. Wil ik wat verder lopen of heb ik een intensievere training staan, dan eet ik meestal een banaan of een rijstwafel met appelstroop. Zo heb ik wel iets van brandstof, maar zit m’n eten mij niet dwars.
  • Maak een fijne playlist. Als ik echt geen zin heb, m’n benen loodzwaar voelen of als de regen tegen de ramen slaat. Dan helpt muziek mij door mijn training heen. De ene keer is dat de Soul lounge playlist van Spotify, maar tijdens een intervaltraining kies ik vaak voor de Nike Running H.I.T. & Run of de EDM playlist van Annemerel.
  • Zorg dat je gezien word! En dat bedoel ik niet op Social media, maar in het verkeer. Het is pas om 7:00u licht, dus zorg voor een reflecterend hesje en lichtjes. Je voelt je misschien een wandelende kerstboom, maar veiligheid staat voorop!
  • Beloon jezelf met een lekker ontbijtje. Niets is fijner dan rennen met in gedachte dat heerlijke ontbijt wat op je staat te wachten. Ik kan me altijd intens verheugen op mijn kom met havermout, kokosyoghurt of pannenkoekjes. Zorg er voor dat je binnen 20 minuten na je run je eiwitten aanvult. Je spieren hebben de eiwitten nodig om goed en snel te herstellen van je training.

img_6848

De laatste en belangrijkste tip die ik je mee wil geven is: denk vooral niet na als die wekker zo vroeg gaat. Gewoon gaan! Als je jezelf de ruimte geeft om te bedenken of je wel zult gaan, zijn er altijd meer redenen te bedenken om te blijven liggen dan te gaan rennen.

 

 

 

 

 

Een reactie op “RunShortyRun: hoe word je een ochtendloper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s