RunShortyRun: een moeilijk besluit

FullSizeRender

In Friesland hebben we het gezegde: as it net kin sa’t it moat dan moat it mar sa’t kin. Dit betekend: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. En dat is helaas het geval met mijn marathonplannen… Afgelopen week heb ik een moeilijk besluit moeten nemen.

Begin juli raakte ik geblesseerd en gelukkig ben ik inmiddels weer up and running. Nadat ik groen licht had gekregen van de fysio ben ik weer gaan opbouwen. Trouw volgde ik de methode van de marathon revolutie. Deze trainingen gingen goed, maar ik merkte ook dat ik niks moest forceren. Mijn kuit was nog snel stram en mijn lijf kon nog niet de tempo’s aan die ik voorheen met gemak liep. Ondertussen voelde ik de hete adem van de marathon in mijn nek.

Daarom besloot ik Maybelline te mailen met de vraag of het mogelijk was om te switchen naar de halve marathon. Ik moest even wachten op antwoord, maar toen kwam het verlossende mailtje: er was een uitvaller in de groep van de halve marathon. Ik finish dus op 16 oktober wel in het Olympisch stadion in Amsterdam alleen dan na 21km in plaats van na 42km. Ik ben heel erg dankbaar dat ik deze kans van Maybelline krijg en die marathon komt volgend jaar wel weer.

Of de marathon revolutie wel of niet geschikt is om je voor te bereiden op te marathon? Misschien zullen we het wel nooit weten 😉

2 reacties op ‘RunShortyRun: een moeilijk besluit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s