What I eat in a day

Omdat ik regelmatig vragen krijg over wat en hoe ik eet, en of gezond eten niet saai is, heb ik afgelopen zondag bijgehouden wat ik at. Wat dat precies was kun je zien in deze ‘what I eat in a day’.

Ik hanteer voor mezelf het 80/20 principe. 80% van de tijd eet ik verantwoord, maar er is ook ruimte voor de minder gezonde dingen. Ik heb geen dingen die ik mezelf verbied. In het verleden heb ik gemerkt dat ik dan juist meer zin krijg in deze dingen en me enorm schuldig voel als ik in de ‘fout’ ga. Door mezelf geen dingen te ontzeggen heb ik een gezondere manier gevonden van om gaan met eten en kan ik echt genieten van de minder gezonde dingen.

Ik ben vegetariër, drink geen melk en eet nagenoeg geen brood. Deze laatste twee omdat ik PDS heb en hier heel sterk op reageer. Dat mijn eetpatroon zeker niet saai is kun je hieronder zien.

IMG_7895

Ik begin de dag eigenlijk altijd met een kom havermout met havermelk, noten, dadels en fruit. Ik vind havermout na ruim 2 jaar nog steeds het allerlekkerste ontbijt. Bovendien is het eiwitrijk en vult het goed.

IMG_7899

Om 10:00u maak ik een ijskoffie en neem ik twee blokjes pure chocola.

IMG_7896

Ik lunch met twee volkoren wraps gevuld met courgette, tomaatjes, avocado, veldsla en hummus. Ik vind dit super lekker en het is zo klaar.

FullSizeRender

’s Middags komt het zonnetje er lekker bij en vind ik het tijd voor een ijsje. Tot een jaar geleden was de keus in lactose vrij ijs hier in Leeuwarden echt dramatisch, maar sinds dit jaar heeft Min 12 wel 8 soorten fruitijs zonder koemelk. Zo fijn! Ik neem een bolletje mango en een bolletje limoncello ijs.

IMG_7921

Omdat we wat later gaan eten neem ik om 16:00u nog een bakje sojayoghurt met noten, banaan en muesli.

IMG_9116

’s Avonds staat er een spanakopita taart met snijbiet op het menu. Dit recept van Mme Zsazsa is echt een van mijn favorieten!

Omdat de taart behoorlijk vult eet ik ’s avonds niks meer. Normaal neem ik later op de avond nog wel een blokje chocola of een rijstwafel met hummus.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s