Watermeloen als superfood

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat watermeloen lekker en gezond is dat wist ik al, maar onlangs kwam ik er achter dat watermeloen eigenlijk een ware superfood is. Naast dat een watermeloen voor 90% uit water bestaat zitten hij boordevol vitaminen. Maar daar houdt het nog niet op. Ik zet de feiten even voor je op een rijtje:

  • Watermeloen bevat veel lycopeen, dit is een antioxidant dat bijdraagt aan het verkleinen van het risico op hart- en vaatziekten.
  • De pitjes in watermeloen zijn ware proteïnebommetjes. Spuug ze dus niet uit, maar eet ze lekker op.
  • Watermeloen is laag in calorieën, maar 37 kcal per 100 gram, dus een verantwoorde snack.
  • In de Losse Veter van deze maand las ik dat watermeloen citrulline bevat. Dit stofje helpt afvalstoffen uit je spieren af te voeren na inspanning en houdt de bloedvaten soepel, waardoor je minder spierpijn zult hebben na je training. Daarnaast verhoogt het de concentratie nitriet wat weer helpt om de spiercellen efficiënter te laten werken.

Nu kun je natuurlijk gewoon een stuk watermeloen in blokjes snijden en opeten, maar het kan leuker. Zo maakte ik deze week een watermeloenpizza. Ook leuk als traktatie of om mee te nemen naar een picknick.

IMG_8019

Voor 1 watermeloenpizza heb je nodig:

  • Een watermeloen
  • Sojayoghurt (ik gebruikte de smaak vanille, maar kokos is ook erg lekker)
  • Verschillend fruit
  • Eventueel wat pure chocola

Snijd een dikke ronde plak van de watermeloen en leg deze op een bord. Besmeer met wat sojayoghurt. Versier vervolgens met het fruit en de chocola. Easy peasy maar heerlijk voor na een training op een warme zomerdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s