SPORTables

IMG_7507

Toen ik het boek SPORTables opgestuurd kreeg dacht ik in eerste instantie dat het om een leuk nieuw kookboek ging. Maar toen ik het boek beter bekeek, bleek als snel dat SPORTables veel meer is dan een kookboek.

In SPORTables zijn de recepten opgedeeld per type sporter. Zo zijn er recepten voor de duursporter, de krachtsporters en de teamsporters. Dit omdat ieder type sporter weer andere behoeften heeft qua voeding. Naast hele lekkere en makkelijk te maken recepten legt het boek ook uit wat de sporter nodig heeft onderweg en om te herstellen.

Wat ik prettig vind aan het boek is dat het in begrijpelijke taal uitlegt hoe voeding je prestaties beïnvloed, hoe processen in je lichaam verlopen en dat het duidelijke richtlijnen geeft voor goede sportvoeding. Ook van het stukje sportgerelateerde  klachten heb ik het een en ander opgestoken.

IMG_7795

Als beloning voor een krachttraining maakte ik een lactose vrije variant van de frisse kiwi eiwittruffels en deze waren erg lekker! Fijn was ook dat ze zo klaar waren. Ik maakte ze voor de training zette ze in de koelkast en na de training stond er een heerlijke traktatie voor mij klaar!

IMG_7803

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat de SPORTables niet bedoeld zijn als gewoon tussendoortje, maar echt bedoeld zijn als sportvoeding. Een aantal recepten bevatten een hog aantal koolhydraten of eiwitten en die heb je niet nodig in een ‘gewoon’ tussendoortje.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Meer informatie kun je hier vinden. Het boek is voor 29,95 te bestellen bij bol.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s