PeptiPlus

IMG_7444

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat herstellen van je training samenhangt met je voeding. En dat herstellen eigenlijk al begint tijdens je training.

Toen ik begon met hardlopen at of dronk ik niks extra’s tijdens of na mijn training. Eigenlijk pas in de voorbereiding voor mijn eerste marathon begon ik te experimenteren met gelletjes en sportdrank. Dit leverde niet altijd het gewenste resultaat op; lees sprinten naar een toilet, kokhalzen en 20km met een klotsende maag rennen.

Een paar weken werd ik door Tessa Linssen, zelf een fanatiek triatleet en product manager van PeptiPlus benaderd of ik hun alles-in-1-sportdrank wilde testen. Daar was ik zeker voor in! Het bijzondere van PeptiPlus is dat je het kunt gebruiken tijdens en na het sporten en dat het naast koolhydraten en glutamine ook eiwitten bevat. Nu was mij altijd verteld dat het lichaam geen eiwitten tijdens het sporten kan opnemen, maar PeptiPlus bevat speciaal bewerkte eiwitten die dus wel door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Tijd om te testen! Ik vond het best spannend, want met mijn gevoelige buik valt lang niet elke sportdrank goed. Ik besloot het er op te wagen en ging op pad voor een rondje van 10km. Normaal drink ik dan nooit sportdrank, maar ik vond dit wel een veilige testsituatie. Het eerste wat mij opviel is dat PeptiPlus niet zo zoet is. Dit is iets wat mij in andere sportdrank nogal tegen kan staan. Het was een lichte sinaasappelsmaak die geen plakkerig laagje achterliet in mijn mond. De sportdrank leek goed te vallen, dus besloot ik het ook in te zetten tijdens mijn lange duurloop. Ik dronk de sportdrank zowel tijdens als na mijn training en dit voelde erg goed. Ik voelde mijn training fris en had echt het gevoel dat ik snel herstelde. Dit is voor mij zeker een sportdrank die ik vaker ga gebruiken.

Wil je meer weten of PeptiPlus ook gaan gebruiken? Kijk dan eens op de site van PeptiPlus.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s