RunShortyRun: Road to Amsterdam

IMG_7299

Over 105 dagen is het zover, dan sta ik aan de start van de marathon van Amsterdam! Na 2 keer Rotterdam te hebben gelopen is het nu tijd voor een nieuwe stad. 105 dagen klinkt lang, maar uit ervaring weet ik dat de weken van de marathontraining voorbij vliegen.

Iedereen die mij op Instagram volgt heeft het al gezien, gister ben ik officieel gestart met mijn marathontraining. Ik liep voor het eerst sinds tijden weer een lange duurloop. Van te voren was ik best gespannen en zelfs een beetje bang dat ik het niet meer kon, maar achteraf bleek dit enorm mee te vallen.

LiveLoveRun

Ik gebruik als leidraad voor mijn training het schema uit het boek LiveLoveRun van Annemerel. Iedere week zal ik een tempoloop, een lange duurloop, een intervaltraining en een herstelloop doen. Ik heb het schema wel wat aangepast, want ik vind het prettiger om in ieder geval 2 keer een 30km en 2 keer een 35km te lopen. Dit heb ik de vorige keren ook gedaan en dit geeft mij een vertrouwt gevoel.

Ik vind het fijn om weer een doel te hebben om naar toe te werken. Dit helpt mij om gefocust te blijven en motiveert mij om alles uit mijn training te halen. Een tijd voor de marathon noemen vind ik nog erg spannend. Natuurlijk heb ik wel een doel in mijn hoofd, maar ik wil mezelf ook niet te veel druk opleggen. Het is de eerste keer dat ik een marathon in het najaar loop en ik ben heel benieuwd hoe het trainen voor een marathon in de zomer gaat zijn.

De komende maanden zal ik jullie op de hoogte houden van mijn marathon avontuur.

 

3 reacties op ‘RunShortyRun: Road to Amsterdam

  1. Ik heb een gezonde spanning voor je hoor. Vindt het onwijs knap wat je doet en hoop voor je dat je je doel positief gaat halen!!
    Liefs,
    Dana

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s