Healthy bounty’s

IMG_6909

Een jaar of 5 geleden at ik bijna dagelijks een bounty. Even snel in mijn pauze naar de supermarkt om mezelf te verwennen. Heerlijk maar niet zo gezond en eigenlijk voelde ik me na die tijd ook altijd een beetje schuldig. Gelukkig eet ik inmiddels een stuk bewuster en verstandiger, maar zin in bounty’s heb ik nog regelmatig. Daarom besloot ik mijn eigen healthy versie van de bounty te maken. Afgelopen week trakteerde ik de meiden van de GRL training op de bounty’s en de reacties waren zeer positief.

Om ongeveer 14 bounty’s te maken heb je nodig:

Voor de binnenkant:

  • 120 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 10 dadels

Voor de ‘chocolade’ aan de buitenkant:

  • 50 gram kokosolie
  • 40 gram cacao
  • 1 eetlepel agavesiroop

Bereiding:

Week de dadels ongeveer 30 minuten in heet water. Gooi het water weg en doe de dadels met de kokosrasp, de gesmolten kokosolie en de agavesiroop in de keukenmachine. Laat draaien tot het een plakkerig geheel wordt. Maak hier voorzichtig balletjes van. Zet de balletjes minimaal 30 minuten in de vriezer.

Maak ondertussen de ‘chocola’. Smelt de kokosolie en roer hier de cacao en agavesiroop doorheen totdat het een gladde massa wordt

Haal de balletjes uit de vriezer. Rol ze snel door de ‘chocola’ en zet ze ongeveer 30 minuten in de koelkast, zodat de ‘chocola’ hard kan worden. Haal kort voor het serveren uit de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s