RunShortyRun: Freewheelen

IMG_6674

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten loop ik over iets minder dan 4 maanden de marathon van Amsterdam. Sommige mensen zijn inmiddels al gestart met een trainingsschema om zichzelf klaar te stomen voor de 42,195km op 16 oktober. Ik heb besloten nog niet te beginnen met mijn schema. Ik begin ‘pas’ half juli met mijn schema van 10 weken opbouwen en 2 weken taperen. Nu krijg ik veel vragen wat ik dan in de tussentijd doe en hoe ik mezelf gemotiveerd houd.

Het is natuurlijk niet zo dat ik nu niet ren of dat er in de tussentijd geen wedstrijden gepland staan, maar de vrijheid van gewoon gaan wanneer ik dat wil en zolang als ik wil vind ik op dit moment heel fijn. Even geen druk, geen tijden, geen specifiek doel. Een periode van freewheelen tussen 2 marathons in heb ik echt even nodig. Het maakt dat ik plezier houd in het lopen.

image

Op dit moment ga ik 3 tot 4 keer in de week rennen. Daarin probeer ik tempoloopjes af te wisselen met intervaltrainingen en herstelloopjes. Maar niks moet alles mag. Ik merk dat ik hier heel blij van word.

Voor de marathon in oktober heb ik op dit moment alleen de Dam tot Dam loop gepland, maar wie weet loop ik voor die tijd nog ergens een 30km testwedstrijd of een leuke halve marathon. Mochten jullie tips hebben dan hoor ik het graag!

Trainen jullie voor een specifiek doel? Of gewoon voor de ontspanning?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s